10 Ocak 2013 Perşembe

Steve Hanks


Steve Hanks bugünün en iyi suluboya sanatçılarından biri olarak kabul edilmektedir.


Desenli bir yorgan, ince bir örtüdeki ışık oyunu ya da bir çocuğun hassas ifadesi; Steve Hanks yaşamın bu inceliklerini herkesten daha iyi yakalayan bir ressam.
Steve Hanks 1949 yılında San Diago'da askeri bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Güney Kalifornia sahillerinde tenis, sörf ve tenis oynayarak büyüdü.

Deniz kenarında büyümesi ile ilgili olarak şöyle demiştir kendisi: ''Okyanus üzerimde güçlü ve kalıcı bir izlenim bıraktı. Yüzmek, sörf yapmak ve suyun gizemli gücü ile temas etmek ruhuma çok iyi geldi''

Steve'in gençlik zamanında ailesi New Meksika'ya göç etti. Liseden sonra San Fransisko'da Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdi. Ticari sanat ve figür çizimlerinde iyi puanlar aldı. Daha sonra Kalifornia Sanat ve El Sanatları Kolejine gitti ve buradan güzel sanatlar lisans derecesi ile mezun oldu.

Hanks'in tarzı duygusal gerçekçiliği çağrıştırır. Çoğu zaman figürlerinde yüzleri gölgede bırakır. Arkadan ışıklandırma da ona has bir tarzdır. Hanks; ''Güneş ışığı benim en sevdiğim şeylerden biridir. Odaya sel gibi süzülen renkler beni çok heyecanlandırıyor. Genelde resimlerimde başka şeylerden çok, güneş ışığı vardır'' sözleriyle resim stilini ifade eder.


Steve Hanks'in başarıları; Jüri Üyeleri, galeriler ve koleksiyoncuların dikkatini çekmeye başlamış, Amerika Sanat Dergisi tarafından sıkça derlenen sanatçılar listesinde ilk ona girmeye hak kazanmıştı. Ulusal Suluboya Derneği Başarı Ödülü yanı sıra National Academy of Western Art altın madalyası ile ödüllendirilmiştir.

M.A.A BEATİFUL WOMAN (ART:STEVE HANKS) SABOR A MI ile MUSICANDARTCB

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.