18 Ocak 2013 Cuma

Gün Eksilmesin Penceremden (Tiyatro)



Kategori: Tiyatro
Akatlar Kültür Merkezi
Tarihler: 18 Ocak 2013 Cuma ~ 18 Ocak 2013 Cuma
Saat: 20:30
Adres: Zeytinoğlu Cad. No:8 Akatlar Beşiktaş İstanbul


Gün Eksilmesin Penceremden", ünlü şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın hayatını, yaşadığı dönemin önemli olaylarıyla birlikte konu alan tek kişilik biyografik bir oyundur.

Bu oyun tamamen, Cahit Sıtkı Tarancı'nın yazmış olduğu mektuplardan, onu sağlığında tanımış olan kişilerle yapılan görüşmelerden ve elbette şiirlerinden yararlanılarak yaratılmıştır.

Oyunda, şairin hayatında ne denli önemli bir yer tuttuğunu vurgulamak amacıyla, ülkemizde yaşanan bazı olaylardan ve dünyamızın içinde bulunduğu ll. Dünya Savaşı'ndan da bahsedilmektedir.

Viyana’da bulunan bir hastane odasında, hareketsiz ve sessizce ölümü bekleyen şairimizin, başından geçen önemli olaylarla birlikte dünyamızda olanı biteni, bir saat yirmi dakikalık bir sürede anlatmasından ibarettir. Tarancı anlattıkça sahne üstünde yeniden hayat bulacaktır.

Cahit Sıtkı Tarancı'nın, belki de adından daha çok tanınmış olan "Yaş Otuzbeş" adlı şiiri elbette onun en güzel çalışmalarından birisidir ancak bu onun bize bahşettiği hazinenin sadece küçük bir kısmıdır.

Uyarlayan: Engin Yüksel
Yöneten: Vural Buldu
Oyuncu: Engin Yüksel
Dekor - Kostüm: Gülcan Güzel
Işık: Erdem Çınar
Müzik: Nazım Kerkez
Abbas: Bulut Buldu


0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.